Kaņepju sēklas:
- ir bagātas ar nepiesātinātajām taukskābēm, tai skaitā Omega 3, Omega 6 un Omega 9
- satur fitosterīnu
- bagātas ar olbaltumvielam, satur visas deviņas neaizvietojamās taukskābes
- ir augsts nešķīstošo šķiedrvielu saturs
- satur lipīdu-lecitīnu
- pašas satur hlorofilu
- satur edestīnu-globulīnu, kas visvairāk līdzinās cilvēka asinsplazmai
- satur vairāk kā 20 mikroelementus
Kaņepju sēklu produkti uzlabo veselību:
- uzlabo asins sastāvu un ārstē iekaisumus, tajā skaitā zobu smaganu un locītavu iekaisumus
- dod spēku un energiju, uzlabo koncentrēšanās spējas
- samazina holesterīna līmeni
- stiprina imunitāti
- uzlabo ādas stāvokli
- regulē hormonu darbību
- palīdz aknu funkcionēšanai, uzlabo gremošanu un vielmaiņu, novērs aizcietējumus
Uzturā maltās kaņepes var lietot tradicionāli, kopā ar sviestu smērējot uz maizes, kā arī pievienojot biezpienam un putrai.